Daisypath - Anniversary

Tuesday, 14 May 2013

check up ~ HSG

Semalam appoinment check up kt Hospital Putrajaya. Gile neves sbb kene buat HSG. Sape yg penah buat tu tau lh cm mn kn. Scan tube nk tgk blocking ke x. Sejuk dh kaki tgn ni msuk bilik x-ray tu.

Lpas tukar baju lega sket sbb nmpk 3 org nurse pempuan. at least kurang sket malu drpd doc laki kn.. Dh siap2 baring tup2 masuk doc laki cina. Huh giler ahh..kene gak ngan doc laki rupenye. Hmm..ape bole buat, berserah jela kn..

Mase masukkn tube ape tu kt rahim rase sakit sket jer. Pastu dia ade lepaskn cecair ape tah kt dlm rahim. Time tu rase sakit sgt mcm senggugut yg sgt kuat. Mujur jgk aku dh biase rase senggugut tu mcm mn kn. so bleh thn laa..sempat lg jeling tgk kt tv scan dia tu. Nmpk laa rahim ni ade cecair masuk kt dlm. Pusing kiri, pusing kanan, ambil gmbr scan, ok dh siap.

Mujur dh siap2 pakai pad sbb cecair tu akan keluar blk bile kite bgn. Pendarahan pn ade sikit. Jalan g kt abg slow2 cm lps branak. Malu sbb abg dok jauh, lalu dpn sume org org pndg jer..huhu xpe lh org lain pn cm tu gak :)

Lega da lepas 1 stage yg menakutkn. Sbnrnye xde ape pn tp sbb prasaan takut ni kn tu yg jd lg neves tu. So tunggu the next appoinment bln Jun nanti utk tahu result n the next treatment.

e-Day on Malaysia Day 2011

16 September 2011

Tiba lah hari yg dinanti. Maka secara rasminye aku dh pegang title tunang kpd Mr. RH :) excited wehh jd tunang org. hihi.. gatai noo...

Gambo nanti akan diupload kemudian yer..

Jumpe Sekali Terus Jadi

Bkawan punye bkawan..sampai mase dia ajak aku blk umh family dia kt Gua Musang, Kelantan. tp aku xigt bln bape. Gile gugup mak nokk..mau xgugup nk blk jumpe bakal mak mertua ni.hihi. xpe kite wt rilex jer..wt cm bese but do the best.

1st time blk  umh family dia, dgr2 mama dia dh bincang psl nk dtg jumpe family aku. haihh bio betikk..dh bekenan ke mama n abah dia ni. Hmm..bsediakah aku utk jd isteri dia. Org nk kenal2 je ngan family dia, blom tentu nk kwen ngan ank dia.hihi.. tp yela kn bile dh bwk blk org tua ni anggap kite serius dh la kn. Klu x xkn bwk blk jmpe mak ayah plak kan.

Raya tahun 2011 mama n abah dia dtg umh jumpe mak abah aku. Kire merisik lh tp xde la bg cincin lg. Cume dtg kenal2 mak abah jer..mm..kire jd lh tu kn.

Lpas raye plan nk bertunang 25.9.2011, alih2 ms aku ngan fmly tgh beraye umah sedara kt perak mama dia call mak aku kate nk cptkn majlis tunang ke 16.9.2011, Hari Malaysia. Kn public holiday tu..agaknye tu yg senang nk dtg tu. Mak pn ok jela kn nk kate pe lg.

Kelam kabut jgk la kami dibuatnye. Sbb hantaran xsiap lg. Aku buat sendiri jer, jimat onkosnye..simple2 jer.. ^__^

Monday, 13 May 2013

Tragedi Yg Mendekatkan Aku Dgn Mr. RH

January 2010

Ade kisah tragedi yg mendekatkan kami. Kate org setiap yg berlaku ade hikmahnye. Aku accident di Highway KL-Karak menghala Gombak, berdekatan dgn JPJ Gombak. Masa tu dlm perjalanan dr Bentong nak hantar kakak ke Kuala Selangor.

Kite x langgar org org langgar kite. Cina mabuk turun dari genting dah sondol Myvi aku dr blkg. Ape lagi bpusing laa lggar tembok tepi hway tu. Xtau mcm mn sedar2 jer aku dh tbaring atas hway tu. Alhamdulillah Ya Allah aku masih diberi peluang bernafas di dunia ini. Igtkn kua ikut cermin dpn, rupenye cermin depan hanya retak. Ohh kua ikut tingkap rupenye. Pelik, muat pulak tu..

Call si RH bgtau eksiden kt hway. Pdhal td baru je selisih dgn dia kt bandar Bentong sbb dia nk blk kg lalu situ. Ape lg tkujat la dia dgr aku eksiden. Dia nk pusing blk dtg kt aku, aku kate xyh lh, terus je blk kg. Aku pn check2 kete aku mmg dh teruk sgt dpn blkg remuk. Sedih hati ni. Paling sedih sportrim aku baru pakai 20 hari. Bengkok nokk... :'( Tp syukur semuanye selamat. Kakak n ank buah aku pn selamat.

Xlame dtg towing mbe ex-bf aku. Suh dia setelkn psl kete then ade org anta kami g sepital Selayang. Mak abah pn dtg sbb kakak aku call. Aku dh xleh pk ape dh ms tu. Sedih mengenangkn kete.

Dh blk umh tu baru la RH dtg melawat sbb dia singgah ms nk blk dr kg ke KL. Malu sbb muke dh bengkak, ngan dahi berbalut, siku n lutut luka. Geleng pale dia tgk aku. huhu..

Lpas MC 2 minggu, aku masuk keje. Opss lupe nk bgtau, Myvi aku dh total lost oke! hmm nmpknye kene p keje naik bas lah pasni. Hari 1st mmg naik bas. 6.30 dh terpacak tgu bas, blk kul 7 baru smpai umah. Hari ke2 mujurlh ade yg simpati. RH suruh wk kete dia g keje. Malu2 tp mahu. huhu.. Lega rsnye..xperlu tgu bas lg. Hari2 seterusnye pn bwk kete dia. Setahun jgk la pkai kete dia.

Bile dh cm tu baru aku nmpk betapa caring dia kt aku. Nmpk yg dia siyes ngan aku. Dr situ aku mule cuba menerima takdir yg mungkin dia tu mmg utk aku. Kami bkawan rapat. Mmm kire couple lh kn. Salu kua same..mkn2, dating2..hehe

Friday, 10 May 2013

Rupenye 1 Blok

Wlpn aku lyn xlyn jer tp dia still keep calling n msg. Seingat aku skali tu jela aku kua ngan dia. masa tu dia pkai satria. 1st n last time aku naik kete dia. 2 3 bln jgk la bterusan cubaan dia ngejas aku. cehhh..!

Starting November 2009 aku pindah masuk umah ena, si budak kecik minah sarawak ni.tpaksa tglkn my bff kt umh lame. bg aku tgl berasingan xbmakna friendship kite dh putus kn.malah mgkin lbih baik. we still can hangout together soon..slame ni aku xtau pulak si RH ni tgl kt mn. tup2 yg aku pindah masuk umh ena tu satu blok plak ngan RH.haihhh suratan atau kebetulan..aku pindah situ xbgtau dia pn. tp 1 day dia tanye knp nmpk kete aku hari2 parking bwh blok dia..drpd mengelak2 at last aku pn bgtau da pindah masuk umh ena..

Mule dr situ we all slalu kua same.dia makin caring kt aku. tiap2 mlm bwk pegi mkn. naik kete aku pulak tu.hisshhhh.. sbb dia kate kete dia dh jual. dia naik moto jer. nk naik moto ngan dia helmet de 1 jer katenye. nt kte bli helmet katenye.. hmm xpe lh kn aku xksah pn nek kete aku.

Dari situ hubungan tu cm rapat but still prasaan tu biase2 jer sbb aku ni high taste jgk laa bab2 laki ni. haa haruslah nk yg muke masyukkk nokk :p ..tp lyn jelah mamat ni kn.sian pulak..hihi

1 day tetibe jer ms nk kua dia kate 'kejap ehh nk g amek brg kt kete'..hah! kantoi la kn dia ade kete. rupenye da beli kete lain. saje leteww mls bwk kete dia. asek nk nek kete aku jer..hmm bijakkk bijakkk..the another day dia ajak g beli helmet. elehhh gatal leteww nk nek moto ngan kite.hihi tp best gak kn nek moto wlpn aku takut sbnrnye. fobia lps eksiden ms study dulu. ok now helmet dh ade slalu lh jgk kua dating naik moto. mmm..sonok sonok sonok.. :D

Thursday, 9 May 2013

Di Sini Bermula..

Ini kisah lipatan sejarah dahulukala..2009

Bahana suke bwk kete lelaju kn dh kene speedtrap. hah! dh sekian pulak nk kene byr saman RM300. 300 tu byk oke!!bole shopping mcm2, bole mkn2 smpai sebulan (cukup ker??), bole tu bole ni..ishh mcm2 lh..hmm.. mujur la ade si Nazri ni baik ati kate nk minta kwn dia tlg ejas utk kurangkn jumlah saman tu. ahhh lega sket dgr..dia bg no tepon kwn dia suh kite plak call ckp sndiri..Fizi namanye..haihhh nanti2 lh.pape pun save je dlu no dia.pape hal senang.

Sekian lame dok simpan je no fon kwn si Nazri ni td. xcall2 pn.hihi.. At last nk dijadikan cite pd suatu hari ade la sorg mamat ni call. eh ehh sape pulak ni kn. rupenye dia kate "sy Wan, kwn Nazri" opssss wan mn ehh..ooo yg disuruhnye aku call setel saman hari tu. Mn lh tau kn hari tu Nazri kate namenye Fizi so save la nama Fizi. Oke lh aku mperkenalkn dia sbg RH dlm ini kisah k.. Dia pulak tanye "kene saman ke? sy tgu xcal2 pn" alaa point je tu.pdhal saje nk ngorat kiter..huhu pasan kejap!

Memandangkan saman tu pn dh sekian lame, so kite pn cm dh ignore jer..bukak babak lain pulak.Babak ape? Haaa babak mngorat-ngorat..eh ehhh...ckp tepon aku cm mls nk lyn sgt.pastu 1 hari ajak jumpe pulak lps aku blk keje. Hmm jumpe jelah dulu..blk keje jumpe laa dpn klinik kt kwsn umh tu..dia tgh keje, dgn pkai uniform.hmm smart jgk mamat ni wlpn seriously xla hensem mn kn. kihkih...

Starting from that, dia asek call2 n msg2 wlpn aku xlyn sgt. Yela dulu2 pilih yg muke masyukkk jer nokk..haha. 1 hari dia ajk kua mkn.lyn jelahhh..pegi mkn then blk trus.mmg terserlah ketidakromantikannye.eh ehhh...lg la mls nk lyn dh..

Babak seterusnye bakal menyusul....

Wednesday, 8 May 2013

Saya Budak Baru Belajar

Sebagaimana tajuk begitulah hakikatnye.
Saya budak baru belajar bertatih nak ber'blog..ngeehehehe..
Nampak mcm best jgk lyn blog ni kan..sambil2 tu bleh lah menambah kenalan + pengetahuan tentang berbagai2 bnde dr blog2 yg ade kn :)

Akhir kata, salam perkenalan dr saya ^_^